Vinete umplute cu pui si legume

de Pasiune pentru bucatarie in Pui, 28 Oct 2011 | 5713 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 si ½  vanata( eu am pus o vanata si un dovlecel)
  • 1 ceapa
  • ½ ardei rosu
  • ½ ardei galben
  • ½ ardei verde
  • ½ morcov
  • ½ dovlecel
  • ½ piept de pui (~400 g)
  • ½ conserva de rosii decojite (~200 g)
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 linguri pesmet
  • Sare,piper
  • Patrunjel
  • Condimente pentru legume,nouvelle cousine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute cu pui si legume:

Legumele si pieptul de pui  se taie cubulete mici, in afara de morcov care se da pe razatoare.  Intr-o tigaie incapatoare se pune puiul,usturoiul  si 2 linguri ulei, se caleste putin,apoi se adauga legumele si se tin la foc mic pana se inmoaie putin, apoi se adauga rosiile pasate, condimentele si patrunjelul tocat.  Se adauga o lingura de pesmet pentru a absorbi sosul.

Vanata se taie pe jumatate si se scobeste cu o lingura. O tava se unge cu unt sau ulei si se aseaza vinetele; se pune umplutura  si se apasa usor.

Restul de pesmet se amesteca cu putin patrunjel verde si piper si se presara peste vinete. In tava se pune apa pana la umplutura,dar sa nu intre in contact.

Tava se acopera cu folie de aluminiu si se baga in cuptor pentru 25 minute, apoi se scoate folia si se mai lasa 15 minute.

Se servesc simple,cu sos de rosii sau smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute cu pui si legume" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute